Even voorstellen. Wij zijn familie Lugtenburg.

Wie zijn wij?
Wij zijn familie Lugtenburg. Sinds 1996 boeren Wout en Anneke, als 5e generatie, in Geervliet. In 2022 zijn ook Corné en Rosanne als 6e generatie, in het bedrijf gekomen.
We leven als boeren in een tijd van verandering en kansen. Het motiveert ons om als familie het bedrijf voort te zetten op kleigrond in de polder van Geervliet. De bodem is de basis van ons bestaan.
Op boerderij Hof van Heden verbouwen we pompoenen, droogbloemen, knoflook, aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten. We verkopen rechtstreeks aan klanten op onze boerderij, op Rotterdams Oogst en aan lokale partijen zoals Rechtstreex en boerderijwinkels. Van oudsher leveren we ook aan coöperaties als Nedato, Cosun Beet Company en Agrifirm.
Leven met de seizoenen, uitdagingen aangaan, plezier en trots, dat is wat je ziet en voelt op onze boerderij.
Even voorstellen:
Wout wist al op de kleuterschool dat hij boer wilde worden. Op zijn 19e ging hij in maatschap met zijn vader Cor. In 1994 nam hij het bedrijf over en in 1996 is het bedrijf verplaatst naar Ringdijk 14. De locatie van het bedrijf is hetzelfde gebleven, maar Wout zorgt ervoor dat het bedrijf meegaat met de laatste ontwikkelingen van o.a. gewas- en bodembeheer. Voorbeelden hiervan zijn de deelname aan stichting Veldleeuwerik en het project Bodem als Basis.
Anneke heeft ruim 30 jaar buitenshuis gewerkt. Sinds 1 april 2022 werkt zij volledig thuis en richt zich op de droogbloemen en pompoenen. “Blije klanten, daar draait het om!”
Rosanne en Corné werken buitenshuis en nemen taken in het bedrijf op zich die passen bij hun interesse en kennis. Rosanne houdt van dingen regelen en Corné draait mee in de teelt- en bodemprojecten.
Op de foto's zie je ook onze opa's en oma's en ouders. Want dankzij hun doorzettingsvermogen kunnen wij ook boer zijn!